De ce ai nevoie de un web design responsive?

No Comments

De ce ai nevoie de un web design reponsive

Tehnologia din jurul nostru se schimba si avanzeaza de la un an la altul, asa ca nu e de mirare ca am ajuns sa folosim smartphone-ul si tabletele mai mult decat laptop-ul si traditionalul desktop. Chiar si Google a observat aceasta schimbare si s-a decis sa modifice putin regulile jocului, oferind rank-uri mai bune website-urilor care au un design adaptabil.

Ce inseamna un design adaptabil?

Inseamna ca atunci cand cineva acceseaza un site folosing un telefon mobil sau o tableta, design-ul site-ului se va adapta automat la dimensiunea ecranului utilizat. Asadar, utilizatorul de mobil va scapa de neplacutele scroll-uri si swipe-uri pe ecran, doar pentru ca sa vada titlul pagini sau sa gaseasca categoria ce il intereseaza.

Un web design adaptabil inseamna, deci, nu doar oferirea utilizatorului o experienta net imbunatatita, in functie de device-ul ales pentru navigarea online, dar si o pozitie mai buna in rezultatele afisate de Google, atunci cand cineva cauta informatie similara cu cea oferita de website-ul tau. Daca acum ceva vreme sa ai un site mobile-friendly insemna sa fie in trend sau sa arati ca se poate si altfel, in prezent acest aspect a devenit necesar. Sa nu ne miram daca, in viitorul apropriat, Google va penaliza website-urile care nu se vor adapta nevoilor utilizatorile de mobil, avand in vedere ca numarul acestora creste considerabil de la un an la altul. Doar anul trecut, aproximativ 50% din utilizatorii de Internet au folosit device-uri mobile pentru a cauta informatie online, pentru a face cumparaturi, pentru a-si gasit partneri de afaceri, si asa mai departe. Este preconizat ca numarul lor se va mari in anii ce vin, de acceea Google a plasat web designul adaptabil pe lista de criterii necesare pentru obtinerea unui rank mai bun si, implicit, pentru cresterea vizibilitatii in mediul online.

Daca ai un website ca nu ofera un web design adaptabil inca, este timpul sa te gandesti serios sa faci modificarile necesare. Daca ai observat ca traficul pe website-ul tau lasa de dorit, inseamna ca trebuie sa faci ceva ca sa retii mai multi vizitatori. Web designul adaptabil sau mobile-friendly este una din solutiile care te vor ajuta, cu siguranta, sa captezi atentia vizitatorului sis a dovedesti ca doresti si esti in stare sa oferi solutii de calitate. Pentru fiecare din noi, timpul este pretios, asa ca un website care poate livra rezultate la nivelul asteptarile in putinele minute pe care le avem in pauza de cafea, in timp ce asteptam metroul, sau calatorim, va fi cu siguranta un website apreciat si cautat, la fel si compania ce l-a creat.

Asadar, daca vrei cu adevarat sa investesti in dezvoltarea afacerii tale, indiferent de tipul ei, va trebui sa investesti intr-un website care respecta cele mai importante standarde ale vremii. Nu este usor si nici cel mai ieftin sa creezi un website cu design adaptabil, dar rezultatele pe care le va oferi si increderea pe care o va inspira vor fi in beneficiul companiei tale. Alegand web design-ul adaptabil pentru website-ul tau, vei alege sa fii cu un pas inaintea competitiei, oferind servicii la nivelul asteptarilor clientilor tai.

CEO at Brain Online

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

Fields marked with an * are required

More from our blog

See all posts